El Torcal de Antequera

Dit park zou zomaar ergens in Amerika kunnen zijn! Dit spectaculaire park is gelegen in Antequera, Andalusië. Het is gelegen op ongeveer 50 kilometer vanaf Malaga.

El Torcal is een van Spanje's meest spectaculaire en mooiste natuurgebieden vanwege de merkwaardige rotsen en karstformaties.

Je kunt in dit natuurreservaat op 1400 meter hoogte verschillende wandelroutes maken en genieten van de rust en het bijzondere landschap.

In het park kun je 3 uitgezette wandelingen maken. De groene route is ongeveer 1,5 kilometer lang, de gele route is ongeveer 3 kilometer lang en de oranje route ongeveer 4 kilometer lang. Bij de eerste twee wandelingen zijn maak je een rondje en bij de langste loop je een stuk die je ook weer terug moet lopen.

In El Torcal kun je ook steenbokken, slangen, roofvogels en hagedissen tegen komen.  De beste periodes voor het spotten van dieren in El Torcal zijn het voor- en het najaar.

Aan de noordelijke zijde van El Torcal ligt de stad Antequera. De plaatsen Villanueva de la Concepción en La Joya liggen aan de zuidelijke zijde.

Parkeren

Je kunt met de auto tot het bezoekerscentrum rijden. Hier kun je de auto parkeren en hier starten ook de verschillende wandelroutes.