Benalmádena

Benalmádena is een leuke plek voor een dagje weg. Samen of met je hele gezin! Naast de mooie stranden en de leuke haven bied Benalmádena nog veel meer.

 

Parque Paloma

In het hart van Benalmádena ligt Parque de la Paloma, dit is een groot park en erg mooi park. Deze groene oase is een prachtige plek om te bezoeken. Het park is 200.000 vierkante meter groot en ligt op loopafstand van het strand.  In het park vind je meerdere speeltuinen, restaurants en koffiebars, een cactustuin, en er lopen vele dieren rond in het park. In de weekenden worden er ook vele activiteiten georganiseerd van kleine concerten, lezingen tot theater.

 

Castillo De Colomares

Dit sprookjeskasteel is gelegen in het oude centrum van Benalmádena en is gebouwd als ode aan Christoffel Colombus. Meestal zijn kastelen eeuwenoud maar dit kasteel werd pas gebouwd in de vorige eeuw, tussen 1987 en 1994.
Het was de arts Dr. Esteban Martín Martín, afkomstig uit de Verenigde Staten én een grote fan van Christopher Columbus die Castillo de Colomares liet bouwen als hommage aan de beroemde wereldreiziger. Zeven jaar lang werd er aan dit pareltje gewerkt en het resultaat mag er zijn!

Je vindt Castillo de Colomares landinwaarts op ca. 10 minuten rijden van de Benalmadena.
Een toegangskaartje kun je ter plaatse halen aan de kasse, volwassenen betalen 2,5 EUR en kinderen 2 EUR. Meer info vind je op: http://www.castillomonumentocolomares.com/

 

Er zijn in Benalmádena vele plekjes om lekker te eten. In de haven en aan het strand vind je vele Chiringuitos waar je o.a. heerlijke vis kunt eten. Maar in het oude centrum van Benalmádena vind je ook vele goede restaurants. Wil je een keer wat luxer eten dan is Restaurant La Mar Chica een echte aanrader. De Chef kok maakt heerlijke eerlijke gerechten, geniet hier van een 3 tot 7 gangenmenu met bijpassende wijnen per gerecht. Je wordt beniend door de vriendelijke eigenaresse die ervoor zorgt dat het je aan niks ontbreekt!

Het is echt een heerlijk avond ontspannen als je hier gaat eten.