Ronda

Ronda, deze mooie en bijzondere stad staat bekend om de kloof Tajo de Ronda die de stad in tweeën splitst en de bijbehorende Puento Nuevo.

Voor het mooiste uitzicht op de brug kun je vanuit het oude stadsdeel naar beneden wandelen. Hier kun je genieten van het mooie uitzicht op de brug.

De stad heeft echter meer te bieden, waaronder een van de oudste stierenvechters arena's van heel Spanje. Bezoek de arena en het bijbehorende musea om meer over de geschiedenis van het stierenvechten te weten te komen.

Naast een bezoek aan de Puente Nuevo, mag ook de Puente Viejo niet ontbreken tijdens je bezoek aan Ronda. Deze oude brug is niet zo druk bezocht, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het geeft je een goed beeld van hoe de stad er vroeger uitgezien moet hebben en het uitzicht op het groene achterland is prachtig.

Ronda heeft ook een gezellig centrum waar je kunt shoppen. Zowel de bekende ketens als kleine winkeltjes zijn hier te vinden.  De Carrera Espinel is de belangrijkste winkelstraat van de stad, maar ook aan de Calle Naranja en Calle Almendra vind je veel leuke winkels.

Verder heeft de stad vele leuke pleintjes waar je heerlijk een terrasje kan pakken of een hapje kan eten.